Press "Enter" to skip to content

Varför slickar hunden på mig?

Den största anledningen till att hunden slickar på oss är att hunden vill visa kärlek.

Alla hundägare är dagligen med om att hunden slickar på oss. Men varför gör hunden det egentligen? I denna artikel så ska vi gå igenom några anledningar till att hunden slickar på oss.

Därför slickar hunden på dig

1.Matdags.
När djuren lever fritt ute i det vilda så brukar mamman oftast jaga och äta mat själv och sedan springer hon hem till ungarna och spyr upp maten för att ungarna ska få lättsmält mat. Vissa valpar brukar även slicka på mammans mun när de känner att de är hungriga. När hundar slickar oss runt munnen så är det oftast för att de vill att vi ska spy upp mat åt dem, ganska roligt faktiskt.

2.Kommunikation
Hundar kan även slicka på oss människor för att försöka kommunicera med oss. Antingen så vill de säga att de tycker om oss och respekterar att det är vi som bestämmer eller så vill de berätta om hålet som de gjort i kudden.

3. Utforska
Du kanske har märkt att hundar slickar på vägen när de luktar på promenader? Det gör de för att de vill utforska världen. När hunden slickar på oss så vill hunden kanske utforska även oss. Speciellt när hunden nosar och slickar på nya människor så vill hunden gärna utforska.

4.Slicka på såren.
Hundar tycker väldigt mycket om att slicka på sår. De visar att de bryr sig om en och är nyfikna på vad som har hänt.

5. Uppmärksamhet
Hundar som slickar på oss vill väldigt ofta ha uppmärksamhet. De vill att vi ska se dem och klappa på dem. Ofta så vill de också att vi antingen ska leka med dem eller ta ut dem på promenad.

6. Kärlek och godkännande
Hunden visar väldigt gärna sin kärlek och sitt godkännande genom att slicka på oss. De visar att de älskar oss och de visar också att de accepterar oss väldigt mycket. Om din hund slickar på dig så kan du alltså vara säker på att din bästa lilla kompis älskar dig otroligt mycket.

Självklart är det inte alltid speciellt trevligt när hunden slickar på oss. Men de visar i alla fall på sitt sätt att de älskar oss. Om du inte vill att din hund ska slicka på dig så kan du resa dig upp varje gång hunden gör det för att visa att du inte vill.

Sammanfattning

När vår hund slickar på oss så tycker vi inte alltid att det är lika underbart som hunden tycket att det är. Men hunden menar i alla fall ingenting illa när den slickar på oss. Oftast så är det bara för att de vill visa att de älskar oss. Men det kan också vara ett tecken på att hunden är hungrig. Om hunden slickar dig runt munnen så är det oftast ett bevis på att de är hungriga och vill att vi ska spy upp mat åt dem. Slickningarna kan också vara ett tecken på att hunden vill ha din uppmärksamhet.

Be First to Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *